Västanå slott i Gränna

 
Jag försökte ännu en gång kontakta slottets ägare, utan framgång. Det verkar som att de flesta vill undvika att prata om deras hemsökta rykten. De låter istället folk spekulera fritt på internet om den lilla pojke som sägs gråta i de tomma slottsrummen.

Slottet byggdes 1590 av familjen Sten Bielke och har används som slottshotell sedan 1948. Miljöerna är bevarade och interiörerna orörda sedan 1920-talet. På slottet spökar en liten pojke vars gråt ibland ekar i de tomma slottsrummen. Man vet inte vem pojken var, men det sägs att han kände sig övergiven av sina föräldrar.

Tjänstefolket på slottet sägs ha sett märkliga saker då de gått runt på slottet i de gamla fotogenlampornas sken. Det talades om en stor svart hand som öppnat en dörr och som skrämde tjänstefolket så mycket att de inte längre vågar gå sina rundor på nätterna.

En annan händelse skedde för länge sedan, en natt få friherren Rolf von Otters farfar sov i rum nummer 1. Han väcks mitt i natten av en hund som gnäller på honom vid sängkanten, helt oförklarligt. Denna händelse publicerades av Jönköpingsposten.

Thea.

Källor: vastanaslott.se, spokhus.se

Kommentera här: